Olemas! Kuigi ma endiselt väga ei leia, et sai vahukoorega on midagi vapustavalt head, leidsin vähemalt retsepti, mille järgi võib ka järgnevatel aastatel kukleid teha.
Tegu ikka paljukiidetud nami-nami retseptiga.
Kuklid:
5 dl leiget piima
50 g pärmi
3 sl suhkrut
2 tl soola
200 g sulatatud võid
2 muna
800 g nisujahu
1 tl peenestatud kardemoni
Täidis:
35% rõõska koort
3 sl suhkrut
vaniljestuhksuhkrut
Sega pärm suhkruga, lisa leige piim ja 300 g jahu. Sega korralikult läbi ja lase 15 minutit soojas kohas rätiku all kerkida (kuni mullitama hakkab). Sulata või ja lase jahtuda. Sega taignasse sool, lahtiklopitud munad, sulatatud või, kardemon ja ülejäänud jahu. Sõtku, kuni taigen on läikiv ning tuleb käte küljest lahti. Lase rätiku all veel u pool tundi kerkida.
Kalla taigen õrnalt jahusele tööpinnale ja vormi kuklid. Lase kuklitel ahjuplaadil 10 minutit kerkida ning siis küpseta 20 minutit 200-kraadises ahjus. Lase rätiku all jahtuda.
Vahusta koor suhkruga ja täida kuklid. Sõelu peale tuhksuhkur.
Pikka liugu!
teisipäev, 28. veebruar 2017
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Gulyásleves ehk guljašš: Ungari
Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...
-
Facebook on imeline väljamõeldis. Piisas mul ainult ühel hommikul seal kisada, et ega kellelgi pirne pole pakkuda, kui õhtuks olid kompotip...
-
Maikuu tähendab meie pere jaoks seda, et alates 10. kuupäevast on meie toidulaual mõnda aega figureerimas lademetes värsket haugi. Paljud ü...
-
Kuna riis on juba kotlettide sees, siis ei ole kõrvale vaja pakkuda muud kui toorsalatit ja värsket leiba. 1 dl riisi 500 g hakkliha 0,5 dl...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar