Beseed:
5 munavalget
näpuotsatäis soola
250 g suhkrut
2 tl maisitärklist
3 tl vanillisuhkrut
1 tl valge veini äädikat
näpuotsatäis soola
250 g suhkrut
2 tl maisitärklist
3 tl vanillisuhkrut
1 tl valge veini äädikat
Katteks vaniljejäätist ja meelepäraseid marju. Vabariigi aastapäeva tähistasime meie mustikatega.
Eralda munakollased valgetest. Kauss, milles valgeid vahustad, peab olema hästi puhas ja kuiv! Vahusta näpuotsatäie soolaga pehmeks vahuks (toasoojad munavalged lähevad kergemini vahtu!) Lisa 1/3 suhkrust, vahusta paar minutit ja korda, kuni suhkur on otsas ja munavaht tugev ja läikiv. Sõelu peale maisitärklis, vanillisuhkur ja vala sisse äädikas. Mikserda veel natuke. Tõsta lusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 7-8 kuhja ja määri ilusaks ümmarguseks ringiks, millel sees lohk.
Küpseta 10 minutit 150-kraadises ahjus, siis alanda temperatuur 110 kraadi peale ja lase veel 40 minutit küpseda. Ava natuke uks ja lase beseedel rahulikult ahjus jahtuda.
Tõsta peale pehme jäätis ja kaunista. Serveeri kohe.
Miks mina pole küllakutset saanud? Pavlovaid sööma...
VastaKustuta