Lemon posset on kindlasti üks maailma lihtsamaid magustoite. Kuigi koostisainetest võiks aimata, et tegu on ülirammusa kraamiga, on posset tegelikult mõnusalt värskendav. Krõbe mandliküpsis lisab vunki.
Retsept on BBC food lehelt, mõningate muudatustega.
Sidrunikreem (kogus 4-le):
600 ml rõõska koort
1 dl suhkrut
75 ml sidrunimahla (1,5 sidrunist)
serveerimiseks granaatõuna
Kuumuta koor ja suhkur keemiseni. Alanda kuumust ja keeda 4 minutit. Tõsta tulelt, jahuta pisut ja sega juurde sidrunimahl. Vala segu pokaalidesse või kaussidesse. Lase toatemperatuuril maha jahtuda ja siis tõsta 3-4 tunniks külmikusse.
Mandliküpsis:
140 g võid
150 g jahu
40 g mandlijahu
85 g suhkrut
85 g mandlilaaste
soola
Näpi või ja jahud purutaoliseks massiks. Lisa suhkur ja mandlilaastud ning näputäis soola. Suru taigen õhukeselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 160 kraadi juures 25-30 minutit. Jahuta maha, murra tükkideks ja serveeri koos külma sidrunikreemiga.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Gulyásleves ehk guljašš: Ungari
Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...
-
Facebook on imeline väljamõeldis. Piisas mul ainult ühel hommikul seal kisada, et ega kellelgi pirne pole pakkuda, kui õhtuks olid kompotip...
-
Maikuu tähendab meie pere jaoks seda, et alates 10. kuupäevast on meie toidulaual mõnda aega figureerimas lademetes värsket haugi. Paljud ü...
-
Kuna riis on juba kotlettide sees, siis ei ole kõrvale vaja pakkuda muud kui toorsalatit ja värsket leiba. 1 dl riisi 500 g hakkliha 0,5 dl...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar