kolmapäev, 9. detsember 2015
Banoffee
See kook võiks vabalt Lihtsaimate Kookide maailmameistrivõistlustel esikolmikusse tulla.
Jääb üle ainult tänada inglasi selle geniaalse leiutise eest.
Kondenspiima võib iseenesest ka ise keeta, aga siis peab 3-4 tunnise ajakuluga arvestama.
250 g Digestive küpsiseid
100g võid
1 purk Jaani keedetud kondenspiima
2 banaani
200 ml rõõska koort
kaunistuseks šokolaadi
Purusta küpsised taignarulliga ja sega sulatatud võiga. Määri 23cm läbimõõduga koogivorm võiga, suru küpsisesegu vormi põhja ja äärtele. Küpseta 10 minutit 200-kraadises ahjus. Jahuta täielikult ja hoia paar tundi külmas.
Et kondenspiim oleks hästi määritav, hoia seda mõnda aega kuumaveevannis. Määri aramellkreem põhjale, tõsta peale (ilma suhkruta!) vahustatud koor ja kaunista šokolaadiga. Lase tunnike enne serveerimist külmas seista.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Gulyásleves ehk guljašš: Ungari
Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...
-
Facebook on imeline väljamõeldis. Piisas mul ainult ühel hommikul seal kisada, et ega kellelgi pirne pole pakkuda, kui õhtuks olid kompotip...
-
Maikuu tähendab meie pere jaoks seda, et alates 10. kuupäevast on meie toidulaual mõnda aega figureerimas lademetes värsket haugi. Paljud ü...
-
Kuna riis on juba kotlettide sees, siis ei ole kõrvale vaja pakkuda muud kui toorsalatit ja värsket leiba. 1 dl riisi 500 g hakkliha 0,5 dl...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar