kolmapäev, 27. veebruar 2013

Tarretisega maasikatort

Varsti on kevad ja siis suvi ja nagu ikka, on minul sügavkülm alles moose ja marju täis. Viimane aeg hakata seda viga parandama. Spetsiaalselt taoliste kookide tegemiseks lõikusin eelmisel suvel maasikad veeranditeks ja panin suhkruga segatult karpi ootama.

Juba pikka aega on mul kodus üks kingituseks saadud koogivorm, millega ma siiani ei osanud midagi peale hakata. No kuidagi ei jõudnud kohale, mida sellega tegema peab. Aga nüüd tean, et just selliste kookide tegemiseks see ongi.
P.S Antud isend on minu maitse jaoks liiga magus, teistele sobis.

Põhi:

200 g külma võid
3 dl jahu
2 dl täisterajahu
1 muna
näpuga soola
1 dl rafineerimata suhkrut

Vahele:
150 g toasooja võid
150 g kondenspiima

Peale:
ca 3 dl maasikaid
3 želatiinilehte
2,5 dl mahla (kasutasin maasikavedelikku ja mustsõsta mahla. Kui teha ainult mahlaga, peaks lisama )
ka tl suhkrut)

Sega kuivained omavahel ja haki juurde või. Mudi läbi, lisa muna ja mätsi taignaks. Vajuta määritud koogivormi ja pane pooleks tunniks külmikusse. Küpseta 200-kraadises ahjus ca 15 minutit. Lase põhjal täielikult jahtuda.
Vahusta toasoe või ja nirista juurde kondenspiim. Jätka vahustamist. Määri õhuke kiht kreemi koogile. Ka äärtele. See takistab hiljem tarretisel põhja sisse imenduda. Lao peale maasikad ja lase 1 tund külmikus taheneda.
Leota želatiinilehti 5-10 minutit külmas vees. Kuumuta mahl keemiseni. Pigista vesi välja ja lahusta kuumas vedelikus vedelikus. Jahuta pidevalt segades. Tõsta vedelik lusikaga marjadele ja lase külmas tarduda. Enne serveerimist lase 15 minutit toasoojas seista.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...