esmaspäev, 30. detsember 2019

16. nädal: pasta lambaraguuga

Raamat "Gordon Ramsay´s Healthy Appetite" (tervitused Leale Inglismaale!) seisis päris mitu nädalat köögis ootel, kuna puudusid mõned koostisosad. Kui sa just Tallinnas ei ela, siis nuta või naera, aga nt lambaliha niisama lihtsalt lihtsalt võtta ei ole. Sama lugu on maitseainetega. Lõpuks siiski sain värsket salveid Anne peenrast ja lahke onu Viljandi turult sulatas mulle lambaliha ja tegi hakklihaks.

Natuke pelgasin, et lapsed saadavad mu pikalt selle lambaraguuga, aga ei.

3 sl oliiviõli
500 g lambahakkliha
soola-pipart
1 suur sibul, peeneks hakitud
2 küüslauguküünt, peeneks hakitud
1 sellerivars, peeneks hakitud
1 suur porgand, peeneks hakitud

1 sl tomatipastat
pundike rosmariini, peeneks hakitud
paar salveilehte, peeneks hakitud
125 ml kuiva valget veini
700 g tomatipüreed (passata)
250 ml kuuma vett
vajadusel suhkrut
teokarbipastat (conchiglie)

Kuumuta pannil 1 tl oliiviõli ja prae selles hakkliha pruuniks, maitsesta soola-pipraga. Kui liha on rasvane, jäta sõelale nõrguma, minul polnud vaja. Kuumuta pannil ülejäänud õli ja hauta 4-6 min selles seller, sibul, küüslauk ja porgand. Lisa tomatipasta ja kuumuta veel 2 minutit. Vala juurde vein ja hakitud maitseained. Hauta vahepeal segades, kuni vein on aurustunud.
Lisa hakkliha, passata ja keev vesi. Hauta u tund, kuni liha on pehme ja liigne vedelik kadunud. Maitsesta lõplikult, lisades vajadusel suhkrut, et tasakaalustada hapusust.

Keeda teokarbipasta ja serveeri kohe.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...