9. nädal: kookosekrõbedik marjadega
Kogu pere rõõmuks oli seekordnegi retsept väga magus. Nimelt ülikoolikaaslase Sille Vadi raamatust "Ahvatluste aasta".
Vorm söödi tilgatumalt tühjaks, mis siis, et see dessert on ikka tõeliselt magus. Natuke ehk liigagi? Aga mida mina ka magustoitudest tean, eks...
Puru:
100 g võid
100 g pruuni suhkrut
75 g kaerahelbeid
75 g kookoshelbeid
50 g täisteranisujahu
400 g külmutatud marju (minul olid maasikad, metsmaasikad ja mustikad)
1 sl tärklist
75 g suhkrut
Puru jaoks sega kuivained, lisa kuubikutena või ja näpi puruseks. Sega marjad suhkru ja tärklisega, jaota võitatud ahjuvormi põhja, kata puruseguga ning küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit, kuni kate on kuldne ja krõbe. Serveeri vahukoore, vanillikastme või -jäätisega.
Vorm söödi tilgatumalt tühjaks, mis siis, et see dessert on ikka tõeliselt magus. Natuke ehk liigagi? Aga mida mina ka magustoitudest tean, eks...
Puru:
100 g võid
100 g pruuni suhkrut
75 g kaerahelbeid
75 g kookoshelbeid
50 g täisteranisujahu
400 g külmutatud marju (minul olid maasikad, metsmaasikad ja mustikad)
1 sl tärklist
75 g suhkrut
Puru jaoks sega kuivained, lisa kuubikutena või ja näpi puruseks. Sega marjad suhkru ja tärklisega, jaota võitatud ahjuvormi põhja, kata puruseguga ning küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit, kuni kate on kuldne ja krõbe. Serveeri vahukoore, vanillikastme või -jäätisega.



Kommentaarid
Postita kommentaar