neljapäev, 29. august 2019

Retseptiväljakutse. 1. nädal: toorjuustukook värskete marjadega

Kui inimene on laisk, siis tuleb ennast vägisi tegutsema sundida. Nii tekkis idee uueks väljakutseks: igal nädalal tuleb minu riiulist juhusliku kokaraamatu juhuslik retsept teoks teha. Nii lihtne ongi.
Esimesena naeratas loosiõnn Urvo Ugandi ja Roman Zaštšerinski kokaraamatule "Vein ja toit 2. Vana maailm" ja lk 79 toorjuustukoogile värskete marjadega.

Üritan retsepte väga täpselt järgida, aga.... Antud võikogus oli minu hinnangul liiga väike ja nii ma lisasin 25 grammi (mis oli ainuõige otsus).

Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
75 g võid (originaalis 50 g)
50 g fariinisuhkrut

Täidis:
1 kg Philadelphia toorjuustu
250 g hapukoort
250 g tuhksuhkrut (järgmisel korral vähendaks)
1 vaniljekaun (asendasin vaniljesuhkruga, sest vaniljekauna lihtsalt Viljandi poodides ei leidunud)
5 želatiinilehte


Leota želatiinilehti külmas vees. Mikserda toorjuust, hapukoor ja suhkur ühtlaseks vahuks. Pigista želatiinilehed kuivaks ja sulata. Nirista peene joana toorjuustuvahu sisse ja sega korralikult läbi.

Purusta küpsised ja sega sulatatud või ning fariinisuhkruga. Vooderda lahtikäiv koogivorm kile või küpsetuspaberiga, suru küpsisepuru põhjale ja vala sellele täidis. Hoia külmas kuni kook on tarretunud. Kaunista marjadega.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...