reede, 30. september 2016

Lumepallisupp

Avastasin ühel hetkel, et minu lapsed pole kunagi (!) saanud lumepallisuppi. Kui mõtlema hakata, siis polegi vist haruldane, et lapsed teavad hästi, mis on brüleekreem või tiramisu, aga "vanakooli" magustoitudega väga kokku ei puututa.

Seega, algab projekt "Retromagustoit meie peres"! Lumepallisuppi vaadati algul veidi kahtlustavalt, aga lõpuks said taldrikud päris tühjaks. Ainult pesamuna arvas, et talle need valged asjad ikkagi ei meeldi.

Tuli välja, et retsepti leidmine polegi nii lihtne. Erinead inimesed on harjunud erinevate maitsetega. Mõnel on munavalgeklimbid soolakad, mõnel magusad, mõni sööb lumepallisuppi kuumalt, mõni külmalt jne. Just selle "õige" lupepallisupi oma lapsepõlvest leidsin "Vanaemade kokaraamatust".

1 L piima
näpuga soola
5 muna
4-5 sl suhkrut
vanilli

Aja piim kastrulis keema. Vahusta munavalged koos 1 sl suhkru ja veidikese soolaga kõvaks vahuks. Tõsta munavalgeklimbid keeva piima siise, keera neil mõne hetke pärast külge ja tõsta vahukulbiga kaussi. Vahusta munakollased ülejäänud suhkruga, lisa 2-3 sl kuuma piima ja vanilli ning vala vaht pidevalt segades peene joana keeva piima sisse. Kuumuta, kuni kaste muutub paksemaks. Jahuta kaste, vala kaussidesse ja tõsta peale munavalgeklimbid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...