teisipäev, 26. aprill 2016

Spargel päikesekuivatatud tomati kastmega

Käes on kevadise spargli, karulaugu, murulaugu ja nõgeselehtede aeg. Sparglile ei meeldi, kui teda liiga palju torgitakse. Viil toorsinki või peekonit ümber varre,kergelt pannilt või grillilt üle, kõrvale kiire päikesekuivatatud tomati-basiiliku kaste ja ongi olemas.

Värsket kevadist sparglit
prociutto crudot või peekoniviile
oliiviõli
parmesani

Keera iga varre ümber viil sinki ja küpseta kergelt oliiviõlis kahelt poolt. Riivi peale parmesani.

Kaste (kahele):
5 päikesekuivatatud tomatit
peotäis basiilikut
4-5 sl oliiviõli
1 sl sidrunimahla
soola-pipart, peotäis riivitud parmesani

Purusta kõik koostisosad saumiksriga läbi. Lisa vastavalt maitsele soola-pipart.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...