pühapäev, 7. oktoober 2012

Crêpes ehk krepid ehk pannkoogid

Sel suvel oli mul õnn veeta paar päeva koos toredate prantslaste Nathalie ja Davidiga. Kõige muu hulgas tegime koos kreppe. Küll moosiga, küll šokolaadiga, küll soolaste täidistega. Siinkohal toon ära Nathalie retsepti, mille järgi toimuvad nüüd meie peres kõik pühapäevased pannkoogiteod.
Kogusest jätkub 4-le:

5 dl piima
3 muna
250 g jahu
1 tl soola
1-4 sl (vastavalt soovile) suhkrut

Sega kõik ained kokku ühtlaseks ja vedelaks taignaks. Lase 10 minutit seista. Määri pann õrnalt võiga ja küpseta suured, ümarad ja õhukesed koogid. Õli ega võid pole vaja rohkem lisada. Nii lihtne see ongi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...