laupäev, 11. detsember 2010

Marmor-juustukook

Omaenda sünnipäevaks valmis kallitele külalistele marmor-juustukook, mis tuli välja nii hea, et tasub kindlasti ka tulevikus korrata.

(Retsept raamatust "Juustukoogid")

Põhi:
130 g võid
0,75 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 munakollane
50 g tumedat šokolaadi
2,5 dl jahu
0,5 tl soola

Täidis:
400 g kohupiima
400 g toorjuustu
2 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
2 sl jahu
3 muna
0,5 dl piima
250 g hapukoort
100 g tumedat šokolaadi

Vahusta toasoe või suhkrutega, lisa munakollane ja sulatatud šokolaad. Jätka vahustamist ja lisa soolaga segatud jahu. Määri tainas vormi põhja ja küpseta 180 kraadi juures 15 minutit.
Sega täidise ained (peale šokolaadi) omavahel kokku. Tõsta kolmandik segust teise kaussi ja , vala juurde sulatatud šokolaad ja sega. Vala hele segu eelküpsetatud põhjale ja selle peale tume. Küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund, jahuta avatud uksega ahjus 1 tund. Hoia vähemalt 5 tundi külmas.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...