esmaspäev, 28. september 2009

Chili con carne




Selle toidu võib kindlasti liigitada meie pere kiirtoitude hulka. Lihtne, toekas ning väga maitsev. Kindlat retsepti kunagi ei järgi, aga seekord oli nii:
1 suur sibul

3 küüslauguküünt

1 punane paprika

400 g hakkliha

1 purk purustatud tomateid

1 purk valgeid ube

5 sl konservmaisi

Kõik koostisosad järjekorras pannile ja voila!

Päikese(ahju)küpsetatud tomatid



Üks soovunelm sai sel suvel täidetud. Nimelt teha ise päikesekuivatatud tomateid. Kõigi loetud nõuannete peale valisin sellise keskmise. 2 ööpäeva kuivatasin ahjus madalal temperatuuril, aga valmis nad said. Ja muidugi olid need mitu kraadi paremad kui poes müügil olevad. Ise tehtud, hästi tehtud!

Pasta kreveti-koore kastmega

Imehea toit, mis koos ürdivõiga baquette ja valge veiniga tahtis keele alla viia.

300-400 g kooritud krevette
2 küünt küüslauku
2 sl oliiviõli
2 dl vahukoort
5-6 lehte basiilikut
Soola, pipart

Puhasta küüslauk ja lõika õhukesteks viiludeks, kuumuta kergelt kastruli põhjas õlis. Lisa koor ja tükeldatud basiilik. Keeda pasta rohkes soolaga maitsestatud vees pehmeks ja nõruta. Jäta 1 dl keeduvedelikku alles. Kalla kõrvale pandud keeduvesi kastmesse. Kuumuta kastet segades veel minutit-kaks, maitsesta soola ja pipraga. Viimaks sega hulka nõrutatud krevetid.
Sega pastaga.
Idee Toidutarest.

Itaaliapärane kanavorm



1 kg kartuleid
oliiviõli
2 suuremat kanafileed
1 dl hapukoort
pakk suitsupeekonit
kirsstomateid
sool, pipar, basiilik

1,5 dl riivitud juust
2 dl vahukoort

Lõika kooritud kartulid viiludeks ja lao ahjuvormi. Nirista peale oliivõli, maitsesta soola-pipraga ning küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit. Maitsesta kanafileed soola-pipraga ja lõika neljaks. Tõsta igale fileele 0,5 tl hapukoort ja basiilikuleht. Keera pooleks lõigatud peekon filee ümber rulli. Lao fileed kartulite peale, vala üle vahukoorega ning küpseta ahjus 200°C juures veel 20 minutit. Pane vormi tomatid, raputa peale riivitud juust ja küpseta 10 minutit, kuni see on kollakaspruun.

Retsept on väikeste muudatustega Toidutarest

Miks ma seda teen?

Miks on vaja luua järjekordne igav toidublogi, mille sarnaseid on tuhandeid Eestis ja miljoneid maailmas? Põhjus on lihtne. Mul on msnis paar inimest, kes aeg-ajalt küsivad, mis sa täna süüa teed või mis sa eile süüa tegid või mis sa nädalavahetusel plaanid süüa teha või kuidas sa seda või teist sööki tegid? Nii et see blogi on teile, Ann ja co!
Ahjaa, teine põhjus blogimiseks on see, et katsetan tihti uusi toite. Mõned kukuvad paremini välja kui teised, mõned on sootuks imemaitsvad. Mõni aeg hiljem aga ei suuda ma meenutada, kas see retsept oli nüüd kordamist väärt või ei. Vahel olen küll kokaraamatusse märkmelehe kommentaariga vahele pannud, aga need kipuvad ära kaduma.
Mis siis ikka, teeme algust! Ja veelkord, jumala eest, mul pole plaaniski tõusta samale tasemele Juci või kelle tahes toidublogiguruga!

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...